EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новините до 7.00 ч.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новините до 7.00 ч.

mail07:28 | 14.05.2016прегледи 994 коментарикоментари 0


Не се очаква дефицит на кадри в туризма в пика на лятото

Около 320 000 българи ще намерят препитание по морските ни курорти и туристическите обекти в страната това лято. Бизнесът не очаква да има проблеми с кадрите в пика на сезона - юли и август.

Засега няма интерес от битовите потребители за смяна на доставчика на ток

Засега няма интерес от битовите потребители за смяна на доставчика на ток, макар от 1 април вече да има тази възможност. На свободния пазар на ток има и битови потребители, но техният брой все още е малък, коментира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов.

Райънеър ще намали инвестициите си във Великобритания при Брекзит

Ирландската авиокомпания Райънеър (Ryanair) ще изтегли някои свои инвестиции от Великобритания, ако британците изберат да напуснат Европейския съюз, предаде Ройтерс. Според шефа на компанията Майкъл О'Лиъри при този сценарий има вероятност цените на самолетните билети да се понижат в краткосрочен план.

Американците счупиха рекорда за работещи и след 65-годишна възраст

Близо 20 процента от американците на възраст 65 и повече години работят, според най-новите данни на американската служба за трудова статистика, информира Блумбърг. Това е най-големият дял работещи възрастни хора от началото на 60-те години.

Никозия очаква ръст на кипърската икономика от 2,2 на сто през 2016 г.

Кипърското правителство очаква ръст на икономиката от 2,2 на сто през 2016 г. след успешното приключване на продължилата три години спасителна програма, предаде Асошиейтед прес. Министърът на финансите Харис Георгиадис заяви, че през първото тримесечие на годината икономическият ръст е бил 2,7 на сто.

В МЗХ се състоя Консултативен съвет по тютюна

В Министерство на земеделието и храните се състоя заседание на Консултативния съвет по тютюна. Това съобщи пресцентърът на министерството на земеделието и храните. На него са присъствали представители на всички браншови организации в сектора, обединяващи както производители, така и преработватели.

Енергийното сътрудничество във фокуса на срещите на министър Митов в Азербайджан  

Министърът на външните работи Даниел Митов направи официално посещение в Азербайджан, където проведе срещи с президента на Републиката Илхам Алиев и с министъра на външните работи Елмар Мамедяров. Във фокуса на разговорите бяха двустранното сътрудничество, енергийните проекти и отношенията ЕС-Азербайджан.

ЕС и ФАО се договориха да подкрепят страните производители на дървесина в името на опазването на околната среда

Европейският съюз и Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) са се договорили да активизират съвместните си усилия за подкрепа на страните производители на тропическа дървесина в борбата с незаконното изсичане на горите, за усъвършенстване на системите за управление на горските ресурси и др.

Турски инвеститори ще строят хотели в Иран

Турски инвеститори ще получат разрешение да построят най-малко десет хотела в Иран, съобщи днес представител на турското министерство на туризма, цитиран от Ройтерс. Двете страни полагат усилия да увеличат двустранната търговия помежду си след вдигането през януари на международните санкции срещу Иран.

КРИБ изразява подкрепа на номинацията на Зорница Русинова за министър на труда и социалната политика

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България изразява своята подкрепа на номинацията на Зорница Русинова за поста министър на труда и социалната политика. Това съобщиха от КРИБ.

С обща декларация приключи срещата на министрите на околната среда на Вишеградската четворка плюс България и Румъния

С подписването на декларация за съвместна позиция приключи срещата на министрите на околната среда на страните от Вишеградската четворка заедно с България и Румъния. Форумът се проведе на 12 и 13 май в гр. Леднице, Чехия, се посочва в съобщение на МОСВ.

Съветът за развитие към МС прие проект на Закон за концесиите

Съветът за развитие към Министерския съвет разгледа и прие по принцип днес проект на Закон за концесиите, съобщиха пред журналисти днес в МС вицепремиерите Румяна Бъчварова, председател на Съвета и Томислав Дончев, вносител на проекта.

Печалбата на Хонда се срина с 24 процента заради скъпата йена и изтеглянията заради дефектни въздушни възглавници

Оперативната печалба на японския автомобилостроител Хонда (Honda) се е сринала с 24,9 на сто през последната финансова година до 503,3 млрд. йени (4,6 млрд. долара) заради поскъпването на йената и увеличаващите се разходи за изтегляне на автомобили с дефектни въздушни възглавници Таката (Takata), предаде ДПА.

Германските власти призоваха Опел да се яви пред комисия, разследваща дизеловите емисии  

Германското министерство на транспорта е призовало автомобилостроителната компания Опел (Opel) да изпрати свои представители пред комисия, разследваща контрола върху емисиите на дизелови автомобили, информира Асошиейтед прес.

ОПЕК прогнозира дефицит на петролния пазар през 2017 година

Идната година на пазара на петрол, който все още е в излишък, може да настъпи обрат и да се стигне до "нетен дефицит" заради спад на производството в страни, които не са част от Организация на страните износителки на петрол (ОПЕК). Това прогнозира картелът в месечния си доклад.

(БТА)

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg