EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новините до 12.00: България + светът

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новините до 12.00: България + светът

mail12:05 | 11.05.2016прегледи 1084 коментарикоментари 0


Кметът на Сао Пауло - най-големия град в Бразилия - подписа декрет снощи, с който се разрешава да се използват услуги чрез мобилни приложение като предлаганите от Юбър (Uber), предаде Асошиейтед прес.

Поевтиняването на природния газ ще се отрази като намаление в цената на високоефективната енергия, произведена от топлофикационните и заводски централи. Това коментира пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов.

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера се понижи до 40,20 долара за барел, информира днес на сайта си петролният картел. В понеделник един барел от кошницата на ОПЕК се търгуваше за 40,76 долара.

Акциите поевтиняха днес в ранната търговия на водещите европейски фондови борси. Лондонският индекс FTSE-100 изгуби 0,30 на сто от стойността си спрямо закриването вчера и днес в ранната търговия днес бе на равнище 6138,21 пункта.

Тойота (Toyota Motor Corp.) отчете днес рекордна печалба за изминалата финансова година, позовавайки се на намаляването на разходите и колебанията на валутните курсове. Компанията обаче прогнозира за текущия период първия спад на печалбата си от пет години, предаде ДПА.

Започна разсаждането на тютюна от трите основни сортови групи "Кабакулак", "Бърлей" и "Басми" в страната, съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България 2010/НАТ 2010/ Цветан Филев.

Водещият индекс Никкей-225 на Токийската фондова борса се покачи едва с 0,08 на сто в края на днешната търговия, след като започна силно нагоре на фона на поевтиняването на йената. Впоследствие обаче доларът и еврото смениха посоката си, предаде Франс прес.

Курсът на еврото днес леко се повиши, оставайки под прага от 1,14 долара, съобщи ДПА. В сутрешната междубанкова търговия единната европейска валута се разменяше за 1,1393 долара. Вчера Европейската централна банка определи референтен курс от 1,1375 долара за едно евро.

 Днес и утре в Лондон ще се състои годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Събитието е съпътствано от бизнес форум, информира Ройтерс. В началото на април българското правителство определи състава на нашата делегация за участие в 25-ата годишна среща на Съвета на управителите на ЕБВР. Ръководител на българската делегация е министърът на финансите и управител за България в ЕБВР Владислав Горанов

Котировките на петрола се понижиха тази сутрин в азиатската електронна търговия. Влияние оказаха очакванията, че петролният добив от пясъци в Канада постепенно ще се възстанови след принудителното спиране заради пожари, както и натискът върху пазарите от рекордните запаси, особено в САЩ, съобщи Ройтерс.

Лявото гръцко правителство бърза да прокара през парламента последните рестриктивни мерки, поискани от кредиторите, за да получи следващия транш от заемите за страната, вероятно през юни, и да договори с тях облекчаване на гръцкия дълг, съобщават вестниците в Атина.

Панамската юридическа фирма Мосак Фонсека (Mossack Fonseca), оказала се в центъра на огромен скандал с документи, разкрили подробности за офшорни финансови сделки, заяви, че ще предприеме правни действия срещу Международния консорциум на разследващите журналисти, предаде Франс прес.

За първи път в света град Цуг в Централна Швейцария ще започне пробно да приема криптовалутата биткойн като средство за разплащане за общински услуги, информира сайтът Суисинфо (swissinfo.ch). Управата на Цуг взе решението миналата седмица, а проектът започва от 1 юли и ще продължи до края на 2016 година.

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150