EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новини от Украйна: Завод, облигации, МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новини от Украйна: Завод, облигации, МВФ

mail16:15 | 19.08.2014прегледи 1620 коментарикоментари 0


Най-големият производител на битова техника в Украйна - компанията Норд спря работа до септември заради военните действия в Донецка област, съобщиха днес от пресслужбата на компанията, информира ИТАР-ТАСС. Заради невъзможност да се извършват логистичните операции за доставка на материали и комплектиращи изделия, както и извозването на готовата продукция Норд спира дейност до 1 септември 2014 година, се посочва в съобщението. Заводът на компанията Норд съществува от 1963 година в Донецка област. Производствената му мощност е 3200 уреда в денонощие до 1 милиона изделия годишно. Около 70 процента от продукцията се изнася в Европа, Русия и страните от Общността на независимите държави (ОНД).

Правителството на Украйна пласира облигации за вътрешнодържавен дълг на стойност $200 млрд. чрез Deutsche Bank. Това заяви украинският премиера Арсений Яценюк, цитиран от правителствената пресслужба, информира ИТАР-ТАСС. Яценюк уточни, че годишната лихва е била под 19%, като дългът е емитиран в гривни. Това е показателно за вярата на инвеститорите вярват, че Украйна ще бъде стабилна и няма да има значително колебание във валутния курс, допълни украинският премиер.

Поредният транш от Международния валутен фонд (МВФ) за Украйна ще задържи валутната стабилност в страната. Това заяви днес пред медии украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от ИТАР-ТАСС. Яценюк изрази надежда, че в края на месеца (29 август) съветът на директорите на МВФ ще вземе решение за отпускане на средства за Киев, уверявайки, че украинското правителство прави всичко възможно за стабилизиране на ситуацията в страната. В края на април МВФ прие двугодишна кредитна програма за финансиране на украинската икономика на стойност $17,01 млрд. Първият транш ($3,19 млрд.) бе отпуснат в началото на май. Според оценки вторият транш може да бъде от $1,4 млрд.
Украйна има "две точки" на икономически растеж – селското стопанство и енергетиката, отбеляза Яценюк. "Имаме земя и възможности да нахраним цяла Украйна и да храним значителен брой страни, които трябва да ни плащат с валута за продаваната селскостопанска продукция", каза той. Задачата ни е да направим всичко за връщане на Украйна на световния продоволствен пазар, допълни премиерът.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014