EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новини от БНБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новини от БНБ

mail12:00 | 06.02.2014прегледи 4898 коментарикоментари 0


Председателят на Помирителната комисия за платежни спорове проф. д-р Камелия Касабова представи пред Управителния съвет на Българската народна банка годишния отчет за дейността на комисията през 2013 г.
През 2013 г. в Помирителната комисия за платежни спорове са постъпили 45 възражения по платежни операции. В това число за оспорени платежни операции с дебитни карти са подадени 16 възражения; за платежни операции с кредитни карти – 14 възражения; за други платежни операции – 10 възражения, а 5 възражения са по спорове, които не са от компетентност на Помирителната комисия.
Приключените помирителни производства са общо 78, като изготвените през отчетната година помирителни предложения са 41. В по-голямата си част случаите завършват с приемане на изготвеното помирителното предложение и от двете страни по спора или с постигане на споразумение между страните в хода на производството.

Управителният съвет на БНБ разгледа заявлението на „Система за електронни плащания България / СЕП България” АД, с което дружеството уведоми БНБ за желанието си за прекратяване извършването на дейност като оператор на платежна система с окончателност на сетълмента, подадено до БНБ по реда на чл. 102, ал. 1, във връзка с чл. 101, ал. 1, т. 7 от Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС). След като установи, че е налице изпълнение на условията по чл. 102 от ЗПУПС, Управителният съвет на БНБ на основание чл. 101, ал. 1, т. 7 от ЗПУПС отне издадения на „Система за електронни плащания България / СЕП България” АД лиценз за оператор на платежна система с окончателност на сетълмента.
 


Тагове: БНБ, новини
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg