EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Новини от H&M, Lenovo, ритейл сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новини от H&M, Lenovo, ритейл сектор

mail07:35 | 13.04.2015прегледи 2074 коментарикоментари 0


Китайската компания обяви новите ръководители за регионите на Северна Америка и Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА). Аймар де Ленксан, досегашен президент на Lenovo за Европа, Близкия Изток и Африка, вече заема поста президент на подразделението на компанията за Северна Америка. Ленксан се присъедини към Lenovo в края на 2013г., за да поеме ръководството на мобилното подразделение в Европа, Близкия Изток и Африка и да изгради основите за бизнес растежа в региона. През февруари 2014 той бе повишен в президент за EMEA и старши вицепрезидент за региона на Lenovo Group, като в същото време се присъедини към Изпълнителния комитет на Lenovo. Lenovo обяви и назначението на Ерик Кадор на поста старши вице президент и президент на EMEA, считано от 1 май. През последните 30 години Кадор е заемал редица ръководни позиции в IT сферата. Оглавявал е компютърния бизнес на HP за EMEA в качеството си на старши вицепрезидент на Personal System Group – роля, която съвместява мениджмънт на две подразделения – за принтери и за компютри.
H&M, една от най-големите модни компании, известна с това, че предлага мода и качество на най-добрата цена по устойчив начин, обявява старта на дългоочаквания си онлайн магазин. Стартът на онлайн пазаруването в България е на 09.04.2015 с разнообразие от оферти за всеки. Онлайн магазинът на H&M ще предоставя на своите клиенти широка гама от облекла и аксесоари за жени, мъже, тийнейджъри, концепциите дрехи за бременни и HM+, както и пълна детска линия за всички възрасти. Онлайн платформата ще предлага целогодишно допълнителни размери и ще изненада клиентите със специални промоции и ексклузивни артикули, предназначени само онлайн. Онлайн услугата на H&M ще предложи една допълнителна концепция в България – H&M Home.
Броят на проектите за внедряване на CRM (Customer Relationship Management) системи в сегмента на търговията на дребно у нас е едва 15, или 4% от Топ 100 компаниите в сектора. Точно тези организации обаче генерират 12% от общия оборот.
За сравнение внедряванията на ERP (Enterprise Resource Planning) системи в сегмента на търговията на дребно у нас са над 100, което прави 28% от най-големите сто компании в сектора. А тези на BI (Business Intelligence) системи са около 20 проекта в около 10% от водещите сто ритейл предприятия. Това стана ясно по време на годишната ритейл конференция Make IT Work: Retail 2015.
На конференцията бяха представени успешни практики в компании от сектора, сред които Debenhams Bulgaria, Винпром Пещера, FF Group Bulgaria, Würth България и др.

От март 2015 година All Channels | PR пое PR обслужването на Райфайзенбанк в България. Агенцията ще се грижи за външните комуникационни активности на банката и осигуряването на медийно покритие, като новото партньорство е продължение на успешното сътрудничество между Райфайзенбанк и комуникационната група All Channels Communication Group, чиято рекламна агенция спечели конкурса за рекламно обслужване на банката преди две години.

Американският университет в България (АУБ) вече разполага с най-модерната технологична платформа за интерактивно обучение в страната. Това затвърждава позицията на АУБ като водеща образователна институция в региона. Проектът, който е осъществен с най-съвременните технологии на световния ИТ лидер Хюлет-Пакард (НР) и в партньорство с българската технологична компания Парафлоу Комуникейшънс, улеснява образователния и изследователски процес и предоставя свързаност на студенти и преподаватели според световните стандарти.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg