EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови шефове на "Булгартабак холдинг"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови шефове на "Булгартабак холдинг"

mail09:00 | 02.11.2011прегледи 1539 коментарикоментари 0


ВТБ Кепитъл приключи придобиването на 79,83% от акциите на "Булгартабак холдинг", чрез придобитата от БТ Инвест, дъщерна фирма на ВТБ Кепитъл, и изцяло притежавано дъщерно дружество на ОАО ВТБ Банк, съобщиха от пресцентъра на "Булгартабак”.

На проведеното  Общо събрание на акционерите на Булгартабак холдинг беше избран нов Съвет на директорите и освободен старият. Александър Романов, Явор Драганов, Ангел Димитров, Венцислав Чолаков и Миглена Христова са новоизбраните членове на Съвета на директорите на дружеството с тригодишен мандат на управление. За председател на Съвета на директорите беше избран Александър Романов, ръководител на Групата за управление на инвестиции на ВТБ Кепитъл. За изпълнителни директори на Булгартабак бяха избрани Венцислав Чолаков и Ангел Димитров.  Димитров работи в Булгартабак от дипломирането си, съобщи ВТБ Капитал. От 2008 г. той ръководи компанията, след което преминава в частния сектор.  От 2002 до 2010 година Драганов заема ръководен пост в Johnson&Johnson. Чолаков е главен изпълнителен директор и финансов директор на Била България от 2006 година, а Миглена Христова е юрист, посочва ИТАР-ТАСС. Според решението на общото събрание на акционерите мандатът на съвета на директорите ще бъде три години. Следващото заседание на ръководния орган е планирано за 4 ноември.

Както вече беше обявено, цената за придобиване на компанията е 100,1 млн. евро и задължението за изкупуване на тютюн от местните тютюнопроизводители възлиза на 5000 тона годишно за следващите 5 години. През следващите две години "Булгартабак" ще бъдат направени капиталови разходи поне в размер на 7 000 000 лв. (3 500 000 евро). Атанас Бостанджиев, CEO UK & International на ВТБ Капитъл, заяви: "Ние планираме да се извърши задълбочен преглед на процесите на управление на "Булгартабак", което ще ни позволи да финализираме и обявим целите и стратегията за развитие на „Булгартабак”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg