EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови такси за събития на открито в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови такси за събития на открито в София

mail13:50 | 16.12.2010прегледи 858 коментарикоментари 0


Организаторите на концерти в центъра на София ще плащат по 4,50 лева такса на квадрат на ден. Същите пари ще трябва да дават и продуцентите на филми, музикални клипове и реклами за наемане на общински площи за снимачни площадки. Това предвиждат промени в наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, които Столичният общински съвет ще гласува днес, съобщи в. Монитор.
„Целта е да се уеднаквят цените, които плащат организаторите на събитията с търговска цел. От друга страна, пък се облекчават таксите, които се плащат за културни и спортни събития”, обясни зам.-кметът на Столичната община Иван Сотиров, който е вносител на предложението за промяна. Досега организаторите не плащаха по тарифи за квадратен метър, а за цели терени, което им излизаше по-евтино.
Според предложението цените за наемане на общински площи за снимане на филми, за фирмени прояви или за провеждането на различни кампании ще бъдат 4,50 лв. на квадрат на ден за идеалния център, 4 лева - за първа зона както и 2,80 лв. - за останалите части на града.
За обществени, културни и спортни прояви цените ще бъдат 3 пъти по-ниски, предвиждат още промените в общинската наредба. За провеждане на държавни, общински и благотворителни мероприятия, както и за заснемане на студентски филми няма да се плаща такса. Когато мероприятията се провеждат в паркове и на зелени територии цените ще бъдат умножавани с коефициент 1,2, обясниха още от „Московска” 33. Целта е да се ограничат проявите върху такива площи.
„Общината ще продължава да събира депозити от организаторите на големи събития. Парите ще отиват за разходите за почистване на площите, а размерът им ще зависи от мащабността на събитието”, обясни още зам.-кметът Сотиров. Той бе категоричен, че няма да разреши следващ концерт на „Болкан Ентъртейнмънт”, тъй като все още не или внесли парите за почистването след концерта на „Металика” и още няколко групи, който се проведе на стадион „Васил Левски” през юни.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg