EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови проблеми пред виното във Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови проблеми пред виното във Франция

mail08:04 | 09.05.2022прегледи 914 коментарикоментари 0


Винопроизводителите във Франция са изправени пред риска от недостиг на бутилки заради повишените цени на продукцията на фабриките за стъкло на фона на пандемията и ситуацията в Украйна. Това съобщи телевизия Бе Еф Ем.

Нарушенията в доставките се дължат на събитията от последните две години, заяви председателят на асоциацията на френските кооперативи на винопроизводителите Жоел Буей.

Според него заради Ковид-19 търсенето на винена продукция е намаляло, поради което стъкларските заводи също са забавили производството на бутилки. Понастоящем обемът на производството се увеличава, но те все още не успяват да задоволят повишеното търсене.

Бутилките вече са поскъпнали средно с 30-45 на сто спрямо пролетта на миналата година, отчита Бе Еф Ем.

Доставките на стъкло са били затруднени и от мартенските стачки на испанските шофьори на камиони, тъй като френските винопроизводители внасят част от необходимите им  бутилки от пиренейския си съсед. Шефът на френската федерация на производителите на стъкло Жак Борд заяви пред АФП в края на април, че засега няма дефицит, но ситуацията на пазара е напрегната. Той съобщи също, че почти половината от винените бутилки във Франция се внасят от чужбина.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158