EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Нови областни управители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови областни управители

mail12:20 | 13.08.2014прегледи 1527 коментарикоментари 0


Петима нови областни управители бяха назначени по предложение на премиера Георги Близнашки. Правителството освободи Муса Палев, Венцислав Каймаканов, Венцислав Калчев, Николай Пенчев и Илиян Йончев като областни управители на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен. На тяхно място са назначени Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.  От правителството уточниха, че те притежават опит в администаративното управление. Част от тях са били заместник- областни управители.

Два милиона лева, дадени на последното заседание на кабинета Орешарски за ремонт на тоалетни в общински и държавни училища, днес ще се пренасочат от образователното министерство към бюджета на здравната каса. Това се прави, за да се покрие актуализацията от 225 милиона лева.

Еднократна финансова помощ на законните наследници на четиримата загиналите при наводненията в габровското село Враниловци и в град Мизия ще предостави служебното правителство . За всеки от тях държавата ще плати като помощ по 10 хиляди лева .

Очаква се кабинетът да предостави на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград сграда, в която висшето училище да оборудва модерна учебна база. Пет общини ще получат държавни имоти за разрешаване на свои социални и административни проблеми.

Ще бъдат определени и критерии, при наличието на които е задължително да се създадат звена за пожарна безопасност. Целта е да се въведат допълнителни мерки за превенция и реагиране в случаи на пожар и за повишаване сигурността на посетителите и работещите в обществени сгради и други големи обекти.БНР


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg