EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нови назначения на транспортния министър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови назначения на транспортния министър

mail11:30 | 01.09.2014прегледи 791 коментарикоментари 0


Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова назначи за изпълнителен директор на ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ Здравко Цонев. Заповедта влиза в сила от 28 август 2014 г.

Здравко Цонев е завършил ВНВМУ „Никола Вапцаров“ – Варна, като инженер корабоводител. През 1994 г. завършва и специалността машинен инженер в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Здравко Цонев започва кариерата си през 1981 г., като офицер от Военноморския флот. През 1987 г. той започва работа в „Хан Кубрат“ АД, като инженер технолог, а през 1992 г. става изпълнителен директор на фирмата. От 1996 г. до 2011 г. е капитан на кораб към БРП АД. От 2011 до 2013 г. Здравко Цонев е изпълнителен директор на ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“.
За нов член на Управителния съвет на ДП „Пристанищна инфраструктура“ е назначена Десислава Димитрова, на мястото на Светослав Мичев.

Десислава Димитрова е завършила висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство – София, като последователно придобива степен бакалавър по „Икономика на транспорта“, магистър по „Маркетинг“ и магистър по „Международни икономически отношения“. От 2010 г. до 2012 г. е завършила програма за развитие на лидерските умения в университета в Шефилд /The University of Sheffield, CITY College, Executive education center/. От 2002 г. до сега заема различни ръководни позиции в Мобилтел ЕАД. От 2000 г. до 2002 г. е била началник на отдел „Транспорт и логистика“ в Леон Транс ЕООД.
Доц. д-р Георги Димитров е назначи за нов член на Управителния съвет на ДП „Ръководство на въздушното движение“. Той заема мястото на Антон Джаджев.

Георги Димитров е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е защитил докторантура по право в Католическият университет Льовен, Белгия. Георги Димитров има богата преподавателска кариера. В момента е доцент в Университета по библиотекознание и информационни технологии – София и в Българската академия на науките, Лаборатория по компютърна вирусология – София. Преподава и в СУ „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Център за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“. От 1993 г. има професионален опит в областта на юридическите услуги. Член е на редица международни професионални организации, както и на различни експертни структури. Участвал е и в изготвянето на редица законодателни проекти. Автор и съавтор е на монографични трудове, книги, статии и публикации в сферата на правото и информационните технологии.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg