EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови назначения в Discovery

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови назначения в Discovery

mail16:10 | 07.12.2017прегледи 10093 коментарикоментари 0


Discovery Communications реорганизира структурата на своя бизнес за територията на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). Стремежът на компанията е да създаде среда, в която ядрото на бизнеса да се оптимизира, като същевременно се стреми да добавя нови области за развитие.

Сред ключовите промени в мениджмънта на компанията е разширяването на групата пазари, оглавявани от Виктория Дейвис. Към Централна и Източна Европа, в които държави влиза и България, се присъединяват Турция, Североизточна Европа и Средиземноморието. „Това беше една съвсем логична крачка, с оглед на искреното ни желание да превърнем Discovery Networks в медийна компания от следващо поколение, за която основен фокус са зрителите и това как ние да отговорим на техните очаквания за потребление на развлекателно съдържание.“, каза Виктория Дейвис по повод разширяването на региона.

Каша Киели от този месец е повишена в  президент и управляващ директор за териториите на Европа, Близкия Изток и Африка. На новата си позиция тя ще се стреми да усъвършенства услугите към клиентите в най-доходоносния за Discovery Networks регион. Сред останалите промени, които Discovery Networks осъществи, са новата роля на Маринела Солди, която става главен стратегически директор за териториите на Източна Европа, Близкия Изток и Африка и управляващ директор за Южна Европа.  Солди помогна за трансформацията на Discovery Италия от предимно платена услуга до универсална програма, достъпна за всички платформи и със 7% дял от телевизионния пазар в Италия, което го прави третият най-популярен телевизионен канал в страната и един от най-стриймваните, благодарение на платформата Dplay.

Джеймс Гибънс е назначен за генерален мениджър за Великобритания/Ирландия, Австралия и Нова Зеландия и ръководител на търговското развитие за регион EMEA. Гибънс ще отговаря и за поддържането на съществуващи и нови търговски взаимоотношения и възможности за развитие на бизнеса в района на ЕМЕА. Гибънс наследява Сузана Динидж, която по-рано този месец бе повишена до новосъздадената длъжност на глобален президент на Animal Planet.

През последните години Discovery направи значителни инвестиции във всички страни от региона EMEA, като едно от най-значимите е придобиването на Евроспорт и ексклузивните права за излъчване на Олимпийските игри за периода 2018-2024 г. Компанията създаде и дигиталната платформа Dplay, която предоставя развлекателни и спортни програми в Италия, Норвегия, Швеция и Дания. Не на последно място е и успешното партньорство с ProSiebenSat 1 в Германия, включващо стрийминг на най-добрите предавания и на двете компании. Discovery отбеляза и значителен ръст по отношение на стрийма на спортно съдържание в Европа, благодарение на Eurosport Player.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg