EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови модули с чипове за памет от Іntеl

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови модули с чипове за памет от Іntеl

mail17:34 | 29.03.2017прегледи 872 коментарикоментари 0


Американският технологичен концерн Іntеl предлага нов пакет чипове за памет, който чувствително ще подобри представянето на компютрите, пише "Блумбърг".

Изчислено е, че всеки ден обичайният потребител включва и изключва компютъра си два пъти и използва 11 различни програми, като пуска всяка една по седем пъти. Компютър, оборудван с новия пакет на Intel - Optane, ще изпълнява тези рутинни задачи много по-бързо от сегашните компютри, посочва Intel. Новият модул е 14 пъти по-бърз в зареждането на програма от стандартния твърд диск. Според проучване, направено от Intel, повече от 70 на сто от настолните компютри все още използват въртящи се магнитни твърди дискове.

За Intel насочването към този бизнес е част от усилията на главния изпълнителен директор Браян Крзанич да разшири източниците на приходи отвъд процесорите за сървъри и персонални компютри. Въпреки че предишните опити за връщане на пазара, от който компанията излезе през 90-те години, не бяха успешни, този път Intel пуска нов тип чип, какъвто другите производители нямат, ето защо се надява, че този ход може да ѝ помогне.

Optane е базиран на продукта 3D Xpoint на Intel. Новите модули ще работят като огромен бърз кеш, който съхранява файлове, често използвани от процесора и позволява много по-бързо зареждане. И все пак те не заменят компютърната памет или основната памет.

Чипът за памет работи с процесорите на Intel. Това може да помогне на компанията да отблъсне опитите на Advanced Micro Devices да си върне пазарния дял с нова гама от процесори. Optane е достъпен в два модула - 16 GB версия за 44 долара и 32 GB за 77 долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035