EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови миграционни маршрути на Балканите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови миграционни маршрути на Балканите

mail09:32 | 21.09.2017прегледи 9380 коментарикоментари 0


На Балканите се появяват нови миграционни маршрути, заяви австрийският министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил в интервю за германския в. "Велт", съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"По наши данни, в последно време на Балканите започнаха да се появяват нови маршрути", каза той, отбелязвайки, че това е станало след като Унгария и Македония "значително засилиха мерките по охраната на външните граници на ЕС". "Много бежанци се опитват да стигнат до северна Европа през Словакия, като избират пътя през Румъния или България", отбеляза министърът.

Доскоцил смята за необходимо да се създадат в африкански страни като Мали или Нигер центрове, в които ще бъдат разглеждани молбите за предоставяне на убежище в европейските страни. Подобни центрове биха могли да бъдат охранявани от военни от страните членки на ЕС съгласувано с ООН.

Министърът припомни, че тази година в Австрия вече са пристигнали близо 20 хиляди нови мигранти, 12 хиляди от които са подали молби за убежище. По данни на австрийските власти около 8000 души, кандидатстващи за убежище в Австрия тази година, са пристигнали през Балканите, отбеляза Доскоцил.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4187