EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови компенсации за АЕЦ „Козлодуй”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови компенсации за АЕЦ „Козлодуй”

mail10:48 | 27.10.2009прегледи 511 коментарикоментари 0


Европейската комисия може да приеме днес специална регулация за допълнителни компенсации от 300 милиона евро за затварянето на реактори в АЕЦ "Козлодуй", заяви за БТА отлично информиран източник  от комисията.
Този специфичен документ може да бъде приет по т.нар. писмена процедура, а не на отделно заседание на еврокомисията. Това означава, че документът ще се смята за одобрен от Европейската комисия, ако никой от комисарите няма възражения срещу него, изтъкна източникът.Ако срещу регулацията няма възражения и тя бъде одобрена, каквито са очакванията, Европейската комисия ще информира с официално съобщение.
Приемането на регулацията не означава обаче, че Европейската комисия е приготвила 300 милиона евро за компенсиране на България. Чрез приемане й само ще оформи законовата основа средствата да бъдат изплатени на България. След това регулацията трябва да бъде одобрена от Европейския съвет, който ще има грижа да посочи откъде да бъдат осигурени тези допълнителни средства за бюджета на Европейския съюз, изтъкна източникът.
Според него в случая одобрение трябва да има и от Европейския парламент.
Става  дума за бюджетни разходи на Европейския съюз, а това е  въпрос, по който парламентът трябва да се произнесе задължително, добави източникът. Той не се нае да прогнозира колко време би отнел целият този процес.


Тагове: ЕК, компенсации
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg