EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови компании в ИЗ Божурище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови компании в ИЗ Божурище

mail08:10 | 29.08.2019прегледи 791 коментарикоментари 0


Три окончателни и един предварителен договор с различни компании бяха подписани от "Национална компания индустриални зони" ЕАД за изпълнение в "Икономическа зона София-Божурище" през следващите месеци.

Проектите са на "Лим текникс" ООД, "Зора логистик ММС", "АИКО" ЕООД и "РГС Инвест". Стойността на инвестициите по тях е около 52 млн. лева, а в резултат от тях ще се открият близо 100 работни места.

Инвестиционният проект на "Лим текник" ООД свързан с разширение на дейността на фирмата. Тя ще изгражда собствена производствена и офис сграда. Фирмата изработва силиконови изделия за автомобилостроенето, медицински изделия, домакински уреди, електронни устройства и други. Размерът на инвестицията е 4 млн. лв. и чрез нея ще бъдат открити 40 нови работни места.

Другият инвеститор в "Икономическа зона София-Божурище" е "Зора логистик ММС" ООД, която ще изгражда офиси за складиране за над 17 млн. лева. Инвестицията ще осигури работа на 33 човека. "АИКО" ЕООД ще строи складови площи. Фирмата ще вложи в проекта близо 15 млн. лв. и ще бъдат създадени пет работни места.

В средата на юли "Лим текникс" ООД, "Зора логистик ММС" и "АИКО" ЕООД получиха сертификат за инвестиции.

Компанията "РГС Инвест", с която също беше подписан окончателен договор през юли, има сертификат и планира изграждането на логистичен център със спомагателни офис постройки. Тяхната инвестиция е в размер на 16 млн.лв., а в базата ще работят 20 човека.

С тези четири проекта, които се присъединяват към "Икономическа зона София-Божурище", вложените в нея средства стават близо 530 млн. лева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg