EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови компании в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови компании в България

mail16:50 | 25.06.2012прегледи 774 коментарикоментари 0


През първите четири месеца на тази година са привлечени седем пъти повече инвестиции в сравнение със същия период на миналата година – 407 млн. евро спрямо 63 млн. евро. До края на годината икономическото министерство и Българската агенция за инвестиции ще се опитат да убедят още пет-шест компании да инвестират в България и вложенията им да бъдат сертифицирани като клас "А".Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който връчи сертификат за инвестиция клас А на фирма "Пластхим-Т". Това е петата фирма за тази година, сертифицирана по Закона за насърчаване на инвестициите – издадени са четири сертификата клас А и един клас Б.
"Пластхим-Т" ще вложи 32.9 млн. лв. за закупуване на нова екструдерна инсталация за производство на полипропиленово фолио, слитер за фолио и рециклираща машина. В предприятието ще бъдат разкрити 32 нови работни места.
Делян Добрев изрази задоволство, че връчва сертификата на българска компания за инвестиция, която ще стимулира икономиката ни в трудни времена.
Общите инвестиции на сертифицираните през тази година компании са в размер на 454 млн. лв., като по тези проекти ще бъдат осигурени над 580 нови постоянни работни места. За сравнение – през цялата цялата 2011 г. са сертифицирани 4 проекта клас А на стойност 92 млн. лв, по които са разкрити 340 нови работни места.
Сертификатът на "Пластхим-Т" беше получен от председателя на Съвета на директорите на фирмата Цветан Лъжански. Той заяви, че компанията е един от европейските лидери в производството биаксиално-ориентирано полипропиленово фолио и опаковки от пластмаса, които имат приложение в хранително-вкусовата промишленост, строителството, химическата индустрия, транспорта, печатната и цветарската индустрии.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg