EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нови инвестиции в летища Бургас и Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови инвестиции в летища Бургас и Варна

mail15:03 | 18.12.2017прегледи 12523 коментарикоментари 0


През следващите девет години в летищата в Бургас и Варна ще бъдат инвестирани още 256 милиона лева. През първите десет години фирмата-концесионер е инвестирала 350 милиона лева, в резултат на което двете морски летища могат да се похвалят с нови терминали, обновена инфраструктура, компютърни и комуникационни системи. Това каза в Бургас Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на фирмата-концесионер на летищата в Бургас и Варна.

В Бургас на официална церемония Хеппе прие отличието на Търговско-индустриална камара-Бургас за принос към развитието на икономиката в региона. По време на връчването на годишните награди на Камарата, концесионерът на летището получи и отличието в категорията голямо предприятие, с над 250 служители, предаде БТА.

Фирмата-концесионер бе отличена и за приноса и инвестициите в транспортната инфраструктура, за привличането на нови авиокомпании и увеличаването на броя на дестинациите и пътниците.

Ние продължаваме да инвестираме, като се стремим да осигурим перфектни условия за всички - превозвачи, посетители и служители, каза Хеппе. Той информира, че тази година девет нови aвиoкoмпaнии са изпълнили пoлeти oт и дo Лeтищe-Бypгac, а в лятнoтo paзпиcaниe са били включeни десет нoви дecтинaции. Постиженията на ръководството на фирмата-концесионер на летището включват също 48 нови работни места и две нови програми за кариерно развитие за постоянен и сезонен персонал. Продължават и реконструкциите на летищата в Бургас и Варна, като в Бургас следват разширявания в терминала и на перона на летището.

Фирмата-концесионер е с германо-българско участие. Тя спечели концесия за управление на Летище-Варна и Летище-Бургас за 35 години.

Хеппе добави, че през 2016 година двете морски летища са посрещнали повече от 4,5 милиона пътници и повече от 35 000 полета на 100 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 140 дестинации в Европа, Азия и Африка. На двете летища работят повече от 615 постоянни и 1150 сезонни служители.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4073