EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови енергийни разговори в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови енергийни разговори в Москва

mail19:56 | 20.10.2009прегледи 452 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще разговаря със Сергей Собянин - заместник-председател на правителството на Русия и ръководител на апарата на руския кабинет в Москва, на 22 октомври, съобщи министерството.  
Разговорите между двамата ще са в качеството им на съпредседатели на Междуправителствената българско-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Съгласно договореностите между премиерите на двете страни Бойко Борисов и Владимир Путин предстоящата сесия на Комисията ще е на 10-11 декември в София.
Предвижда се на срещата между Трайчо Трайков и Сергей Собянин да бъде направен преглед на основните направления в двустранните икономически връзки. Очаква се сред основните дискутирани въпроси да бъде напредъкът по изясняването на позициите по съвместните енергийни проекти след срещата на министър Трайков с министъра на енергетиката на Русия Сергей Шматко на 18 септември в София. 
Ще бъдат разгледани и причините и възможните мерки за преодоляване на резкия спад в българския износ за руския пазар от началото на тази година. Очаква се и дискусия по възможностите за намиране взаимноприемливи решения по някои наследени от миналото проблеми като производството на специална продукция в България по техническа документация, предоставена ни от бившия СССР, съдбата на съвместното предприятие "Автоелектроника"- Пловдив. Ще бъде съгласуван и дневният ред на предстоящата сесия на Междуправителствената комисия. Той ще включва целия комплекс на двустранните икономически връзки, както и организирането на съвместен бизнесфорум в София по време на сесията на комисията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158