EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови електробуси за Благоевград + снимки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови електробуси за Благоевград + снимки

mail09:05 | 07.09.2023прегледи 1178 коментарикоментари 0


Електробусите са закупени по  проект, в рамките на който са изградени и три двойни зарядни станции. 

Превозните средства са с изключително модерна визия и предлагат всички удобства за пътниците и водачите. Електробусите са нископодови, с двойна врата, монтирана вдясно от движението, за осигуряване на максимален комфорт за пътниците в неравностойно положение, както и за родители с колички. Автобусите разполагат с рампа, след пускането на която автобусът не може да потегли. При това положение автоматично се включват аварийните светлини, които да ориентират останалите участници в движението.

Електробусите са оборудвани с таблети, които дават пълна техническа информация, в това число за нивото на батерията на електромобила, оставащия пробег и т.н. Чрез таблетите може да бъде управлявана и температурата в купето за максимален комфорт на пътниците.

Елетробусите са оборудвани и с камери, три от тях са монтирани в самия автобус, а другата позволява на шофьора да се информира за движението при заден ход. Имат и специални бутони, чрез които пътниците могат да сигнализират за намерението си да спрат на определена спирка. Снабдени са и вградени USB портове за зареждане на телефони, таблети и т.н.

В превозните средства има и обособени места за трудноподвижни хора и майки с колички. Размерите на автобусите са съобразени така че да могат да обслужват по-малки улици от второстепенна улична мрежа. Новата придобивка е предоставена за управление на общинското дружество „Благоевград еко транспорт“ ЕООД.

Електробусите са закупени по проект BG16RFOP001-1.008-0010-С01 „Интегриран градски транспорт на град Благоевград”, финансиран по ОПРР 2014-2020г, в рамките на който са доставени и монтирани и 3 двойни зарядни станции.

Основната цел на проекта е повишаване качеството на живот на гражданите и намаляване на негативните въздействия върху околната среда чрез подобряване на условията и повишаване на привлекателността на масовия обществен градски транспорт на територията на Благоевград.

Проектът е с бюджет от 5 621 412,82 лева, от които 4 343 025,05 лева са безвъзмездна финансова помощ и 1 278 387,77 лева са собствен принос на Община Благоевград.

Източник и снимки: Община Благоевград


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg