EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нови електробуси в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови електробуси в София

mail13:15 | 07.01.2020прегледи 573 коментарикоментари 0


Три нови електробуса ще се движат по маршрута на автобусна линия 123. Маршрутът на линията ще бъде разширен с шест нови спирки, с които столичнят район "Слатина" ще се свързва с бул. "Цариградско шосе", "Студентски град" и Симеоновския лифт.
Новият електробус, който ще се движи под номер 123, бе инспектиран от кмета на София Йорданка Фандъкова.
При проверката на първия закупен електробус Фандъкова отбеляза, че това е третата електрическа линия автобуси, която се пуска в столицата. Очаква се след пускането й времевите интервали, по които се движат електробусите да бъдат намалени. Фандъкова каза, че общо три електробуса ще обслужват линия 123.
Тя посочи, че в програмата за новия й мандат е заложила 10 нови "сини линии", а до края на февруари обеща да бъдат пуснати други две.
"До края на 2021 г. по улиците на София ще се движат около 20 на сто електрически автобуси", обясни Фандъкова. По думите й това добро постижение за града, тъй като електробусите са най-чистият за града градски транспорт. Според кмета високият първоначален разход за закупуване на превозните средства бързо се компенсира предвид ниските експлоатационни разходи и ползите за околната среда.
"Тази програма за откриване на нови сини линии продължава", каза Фанъдкова.
Новият заместник-кмет по транспорт Кристиан Кръстев каза, че до месец ще направи виртуална приемна за гражданите. Той посочи, че първата му среща е била с ръководството на столичния автотранспорт и изтъкна, че само по линия 123 интервалите са намалени от 50 минути на 25.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg