EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови дестинации с Turkish Airlines & Wizz Air

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови дестинации с Turkish Airlines & Wizz Air

mail15:07 | 24.08.2021прегледи 2760 коментарикоментари 0


Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации от всяка друга в света, продължава да разширява полетната си мрежа. Считано от 24 септември, превозвачът ще оперира четири директни полета на седмица  от Истанбул до Далас, Тексас – в понеделник, сряда, петък и неделя. За полети от София до Далас, пътниците на Turkish Airlines могат да се възползват от преференциални цени за двупосочни билети, започващи от 600 евро с всички включени такси. 

Turkish Airlines продължава да възобновява своите полети до различни точки на света и да разширява полетната си мрежа. С обявяването на новата дестинация, превозвачът представя единадесетата американска локация, до която ще оперира. От 24 септември тази година, Далас става една от общо 215 вълнуващи дестинации, които пътниците на Turkish Airlines могат да посетят в момента. Третият по големина град в щата Тексас предлага невероятно туристическо преживяване със своите забележителности и атракции, сред които музеят на изкуствата в Далас, увеселителният парк „Six Flags Over Texas“, световният аквариум в Далас и много други популярни музеи и стадиони. След излитане от Летище София, пътниците трябва да изчакат не повече от 3 часа за свързващия директен полет Истанбул – Далас. Двупосочните билети от София до тексаския град са на преференциални цени, започващи от 600 евро. Полетът Истанбул (IST)  – Далас/ Fort Worth (DFW) стартират от 24 септември и ще се осъществяват четири пъти седмично.

Седмичният график на полетите София-Истанбул-Далас може да бъде открит по-долу.

Номер на полета

Ден

От

До

Излита

Пристига

TK1028

Понеделник, сряда, петък, неделя

София

Истанбул

09:35

11:05

TK191

Понеделник, сряда, петък, неделя

Истанбул

Далас (DFW)

14:10

18:55

TK192

Понеделник, сряда, петък, неделя

Далас (DFW)

Истанбул

20:25

15:50

TK1029

Понеделник, сряда, петък, неделя

Истанбул

София

19:20

20:35

 
В резултат на продължителното стриктно прилагане на мерки за безопасност, Turkish Airlines продължава да добавя нови полети към мрежата си от дестинации. С обявяването на Далас, авиокомпанията разширява международната си мрежа и добавя единадесетата дестинация на континента. Пътуващите могат спокойно да планират почивката си в Америка, независимо от своя ваксинационен статус. Въпреки това посетителите все още трябва да представят негативен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването, или антигенен тест, направен не по-късно от 42 часа. 

Сигурността и безопасността на пътниците и екипажа на Turkish Airlines са неин основен приоритет. Затова авиокомпанията е предприела редица допълнителни мерки в тази насока, сред които пълна дезинфекция на самолетите след всеки осъществен полет, като те са оборудвани и с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA). Екипажът разполага със специално предпазно облекло, а за да осигури на своите пасажери спокойно пътуване, авиокомпанията предоставя на всеки пътник комплект продукти за лична хигиена. Повече информация за пълния набор от мерки, предприети от авиокомпанията, можете да намерите на официалния уебсайт на превозвача тук.


 Wizz Air обяви, че стартира първите си полети от и до Пловдив. Започвайки от началото на ноември 2021 г., авиокомпанията ще оперира три изцяло нови маршрута от Града на тепетата до Лондон, Дортмунд и Меминген. Най-новите услуги на WIZZ ще се извършват съответно 3 и 2 пъти седмично, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 38.99 лв.* Всички полети на превозвача се извършват при засилени хигиенни мерки.

Превозвачът вече лети от София, Варна и Бургас. Новите маршрути на Wizz Air от Пловдив са перфектен избор както за летни пътешествия, така и за културен туризъм. Лондон е един от градовете, които е задължително човек да посети поне веднъж в живота си. Със своята 2000-годишна история градът предлага изобилие от красиви причини да го изберете като следващата си дестинация. Независимо дали търсите исторически забележителности или архитектура, вкусна храна или футбол, незабравими партита или модни ревюта, в Лондон има всичко. Германската перла Дортмунд пък е популярна най-вече със силния си футболен отбор и бирата, но може да предложи много повече. Градът изненадва своите посетители с разнообразие от интересни културни забележителности и музеи. Туристите са привлечени и от многобройните открити зелени площи и паркове в Дортмунд – половината от града се състои от градини, земеделски земи и паркове. Въпреки че не е толкова популярна туристическа дестинация, Меминген също може да ви изненада много. Историята му датира още от ерата на Римската империя. Старият град с многото си кралски дворове, замъци и патрициански къщи, дворци и укрепления е един от най-добре запазените в Южна Германия. Поради близостта си до региона Алгой, той е притегателен център и за туристи, които планират да посетят Баварските Алпи или Боденското езеро.

Когато и да решат пътниците да резервират полет от и до Пловдив, Wizz Air любезно им напомня да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пасажерите и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153