EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови дарения на фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови дарения на фирми

mail09:05 | 03.04.2020прегледи 9399 коментарикоментари 0


VIVACOM и United Group даряват  900 000 лв. на  Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID- 19 в България. Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването, открита за подпомагане на лечебните заведения при спешни ситуации. Преди дни министерството обяви дарителска кампания, с която цели да събере 5 милиона лева чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777. Сумата, дарена от VIVACOM и United Group, покрива близо 1/5 от търсените средства, които ще помогнат на ведомството да подсигури най-належащите нужди на болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

United Group ще направи дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперира. То ще е в общ размер на 3 милиона щатски долара, от който 1.2 милиона в пари и 1.8 милиона – в медицинско оборудване. Групата оперира в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Макеония. През месец ноември 2019 г. United Group бе избрана да придобие VIVACOM за 1.2 милиарда евро. Сделката, която е една от най-големите придобивания в региона, е в процес на регулаторно одобрение.

----------------------------------------------------

 

Акционерите на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД /правоприемник на „Винпром Пещера“ АД/ ще дари 300 000 лв. под формата на респиратори за най-нуждаещите се болнични заведения, както и маски и защитни облекла за медицинските работници. Закупуването на обдишващите апарати е съгласувано с Националния оперативен щаб, като най-необходимо към настоящия момент. Животоспасяващата апаратура ще помогне на най-натоварените болници в страната да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса.

Притежаваната от компанията фабрика за спирт „Essentica” ще работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти.

------------------

Захарни заводи“ АД направи дарение от 12 000 кутии с над 200 000 билкови пастили „Лукчета“ на Българска хранителна банка. Сравнително новият за пазара продукт на марката е с високо съдържание на натурални билкови масла с доказано, от Българската асоциация на микробиолозите, антимикробно и антивирусно действие срещу често срещани патогени. Продуктите ще бъдат раздадени на нуждаещи се домакинства в страната като част от пакети с хранителни продукти, които организацията раздава традиционно.

----------------------


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014