EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новата китайска заплаха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новата китайска заплаха

mail17:00 | 27.09.2010прегледи 987 коментарикоментари 0


Често определят Китай като „световна работилница”, където може да бъде произведено на практика всичко, дори за най- претенциозните пазари като САЩ и Германия, например. Определението „работилница” не трябва да заблуждава никого, тъй като на китайския пазар вече има не малък брой компании с милиарди приходи, които преди години не са били особено популярни, отбелязва в своя публикация Рбк дейли.
Компанията Haier - производител на битова техника, може да се нарече класически пример за това как една малка фирма се превръща в играч от световен мащаб. Haier  е първата китайска компания, която през 1999 г. откри собствено производство в САЩ. Днес около 29 завода на Haier са разположени зад граница, като повечето от тях са в други азиатски страни.
Haier започва с производството на перални и хладилници, като впоследствие разширява листа с произвеждани продукти, където вече влизат мобилни телефони и телевизори с плоски екрани.
„Да задържиш съществуващия бизнес и да завоюваш нови територии,” това е стратегията на един от утвърдените производители на персонални компютри Lenovo. Сентенцията е показателна за намеренията на компанията, чиято щабквартира се намира в Пекин, да постига успехи зад граница.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg