EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новата American Airways най-голямата на света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новата American Airways най-голямата на света

mail08:00 | 15.02.2013прегледи 659 коментарикоментари 0


American Airlines и US Airways Group Inc. обявиха официално, че са се споразумели да се слеят чрез сделка за $11 млрд. което ще доведе до създаването на най-голямата авиокомпания в света, предадоха световните агенции. Oбединената авиокомпания ще носи името American Airlines, но ще се управлява от главния изпълнителен директор на US Airways Дъг Паркър, уточни Асошиейтед прес. Късно снощи управителните съвети на двата въздушни превозвача одобриха сделката и днес компаниите обявиха споразумението.
Сливането ще сведе броя на водещите американски авиокомпании до четири: новата American Airlines, United, Delta и Southwest. Сделката е победа за по-малката компания US Airways, която настоя за сливане почти веднага след като компанията майка на AA -AMR Corp. подаде молба за съдебна защита от кредитори през ноември 2011 година, отбелязва АП. След като бе обявена в несъстоятелност, АA продължи да функционира по силата на член от закона за фалитите, който гарантира на компаниите защита от кредитори, докато преструктурират дълговете си.
Акционерите на АA ще притежават 72% от обединената компания, а US Airways ще държи останалите 28%, допълва ДПА. Съвместният въздушен превозвач ще предлага над 6700 полета на ден до 336 дестинации в 56 страни и ще запази всички летищни центрове, обслужвани в момента от АA и US Airways. Очаква се от 2015 година авиокомпанията да спестява 1 милиард долара годишно.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg