EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новата кула на летище София - 14 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новата кула на летище София - 14 млн.лв.

mail14:50 | 20.07.2011прегледи 757 коментарикоментари 0


Приключи процедурата за избор на изпълнител на работното проектиране и строителството на новата летищна контролна кула на Летище София. Избраният изпълнител е „Главболгарстрой” АД, който получава най-висока техническа оценка и гарантира най-бързо изпълнение на строителството. Предложената цена е 14 813 030 лева с ДДС, като по план на изпълнителя кулата ще бъде издигната за по-малко от десет месеца. Проекта се финансира изцяло от ДП „Ръководство въздушно движение” (ДП РВД). На второ място в конкурса е класиран „Балканстрой”АД, следван от „АТ Инженеринг 2000” ООД, Консорциум „Микс-Арнаудов” и „Евробилд-Сити” ДЗЗД.
Местоположението на новата летищна контролна кула е западно от сградата на Терминал 2 на летище София, като от архитектурна гледна точка двете сгради взаимно ще се допълват. Разгърнатата застроена площ е над 2 400 кв.м.
„Това е най-ключовият инвестиционен проект на ДП РВД в последните години и се изпълнява стриктно съгласно сроковете, които поставихме в Бизнес плана на предприятието”, коментира генералният директор на ДП РВД Диян Динев. „Всеобщото мнение на архитекти, ръководители на полети и инженери е, че проектът на новата летищна контролна кула е комбинация от впечатляваща визия и функционалност. Сигурен съм, че новата летищна контролна кула ще бъде гордост както за ДП РВД, така и за цялата авиационна общност в България”, допълни Динев.


 


Тагове: кула, летище, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg