EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова фотоволтаична централа край Разград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова фотоволтаична централа край Разград

mail15:09 | 09.08.2023прегледи 666 коментарикоментари 0


"ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги" проектира и изгради фотоволтаична електроцентрала (ФЕЦ) за своя клиент "Водстрой" АД в Разград, съобщиха от енергийната компания. Централата е с пикова мощност 300 киловатпика (kWp) и е предназначена за собствени нужди с продажба на излишната енергия в мрежата.

Централата е снабдена с 660 монокристални модула с мощност 455 Wp и система за мониторинг на произведената енергия от ФЕЦ. Конструкцията е носеща алуминиева, монтирана върху скатни покриви с LT ламарина. Очакваното годишно производство на енергия от фотоволтаичната електроцентрала е приблизително 403 мегаватчаса на година с прогнозно спестени въглеродни емисии около 190 000  килограма годишно.

ФЕЦ на "Водстрой" е пусната под напрежение през юли и вече започва да възвръща направената инвестиция, като генерира чиста енергия за своя собственик. Фирмата има повече от 40 години дейност основно в сферата на производството на готови бетонови смеси. Посредством своето сътрудничество с "ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги", "Водстрой" планира да реализира енергийни спестявания и същевременно да допринесе за производството на зелена енергия в страната в полза на опазването на околната среда.

"ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги" проектира и изгражда фотоволтаични инсталации на територията на цялата страна, както и предлага услуги по поддръжка на централи и изкупуване на произведената електрическа енергия. Досега компанията е изградила над 150 централи, спомагайки за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители, се посочва още в съобщението.

БТА припомня, че  през септември 2022 г. "Енерго-Про Енергийни услуги" изгради фотоволтаична електроцентрала за месопреработвателното предприятие в Тандем – Попово". Предприятието е за добив и преработка на червени меса и за енергийните цели на своята дейност се доверява на опита на "Енерго-Про" за проектиране и изграждане на фотоволтаична електроцентрала. Преди това - в началото на миналата година, общо три обекта за производство на енергия от слънце бяха изградени и поставени под напрежение със съдействието на енергийната компания за кубратското дружество ЕТ "Мъдър - Хасан Али Фатме Али".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg