EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова фабрика на "Салвамед" АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова фабрика на "Салвамед" АД

mail12:00 | 02.10.2012прегледи 966 коментарикоментари 0


Днес бе открита новата фабрика на "Салвамед" АД в град Сандански, индустриална зона "Соколовец".
Компанията е бенефициент по ОП "Конкурентоспособност" по процедурата за технологична модернизация на малки и средни предприятия. Салвамед е филиал на Акционерно дружество Луиджи Салвадори (лидерът на италианския пазар за превързочни материали), има сертификат от Instituto Superiore Di Sanita Италия (Висш институт по здравето) CE 0373.

Досега изделията се произвеждат в "Контролирано помещение" от 2 000 кв. м, клас 100.000, разположено в Сандански - България с персонал от над 200 души. Компанията разполага с машини за производство и обработка на марля, нетъкан текстил, включително линии за производ ство на лапарoтомични салфетки.
Полагаме усилия, за да подкрепим компаниите, които имат желание да инвестират. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на откриването на новата фабрика. Италианските инвестиции в България са едни от най-сериозните и са предимно в сферата на производството. Те разкриват десетки хиляди работни места в страната, каза министър Добрев.
Въпреки че икономическата ситуация е все още трудна, тази инвестиция се случва. Това е доказателство, че правителството е успяло да създаде подходящата бизнес среда, подчерта Добрев. Той припомни, че от шест месеца към всеки инвеститор клас А, B и C има персонален асистент. Предстои Народното събрание да разгледа промените в Закона за насърчаване на инвестициите, с които за всички инвестиции клас А и В ще се възстановяват направените от работодателя осигуровки за период от две години. Това ще намали разходите на инвеститора за човешки ресурси със 17,4%, каза още Добрев. Сигурен съм, че това ще способства за осигуряване на нови работни места и намаляване на безработицата.

 

 


Тагове: фабрика,
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg