EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова фабрика за батерии в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова фабрика за батерии в Русе

mail15:04 | 04.05.2023прегледи 683 коментарикоментари 0


Малка фабрика за сглобяване на батерии за съхранение на енергия бе открита в Русе. Тя е част от компанията "Солар МД", съобщи за БТА съсобственикът на фирмата Калоян Димов. 

Той обясни, че основната фабрика в Южна Африка е от 2014 година. "Имаме клиенти в България, Румъния, Турция и в Близкия Изток. Тъй като доставките са много бавни от Южна Африка, решихме да отворим тази по-малка фабрика в Русе и да работим с местни партньори за някои от частите на батерията. Тук ще бъде само крайното сглобяване на батериите, които се произвеждат в Китай. Идеята е да си оптимизираме доставките до клиентите", обясни Димов. Той каза още, че първоначално ще бъдат наети 15 служители. 

"Искаме да започнем с около 60 мегаватчаса на година. Това означава да сглобяваме по 20 батерии на ден. След това мислим да се разширяваме", каза Димов. Той обясни, че във фабриката в Южна Африка работят около 150 души. 

"Важно е да се съхранява енергията, защото слънчевата светлина може за минута да подсигури енергията за цялата планета за година", каза Димов.

"Солар МД" е сред лидерите на пазара за съхранение на литиево-йонни батерии в Африка. На два пъти получава приз за най-добра соларна компания в Кейптаун, Южна Африка. Освен с производство на продукти, се занимава със системна интеграция, инсталации, както и с мониторинг и поддръжка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037