EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нова фабрика за +7 млн. лв. в ТИЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова фабрика за +7 млн. лв. в ТИЗ

mail12:18 | 04.10.2021прегледи 2310 коментарикоментари 0


Кимкооп Холдинг, българската компания за високоспециализирана оптична техника и един от лидерите в производството на инфрачервена оптика в България, откри в Тракия Икономическа Зона Пловдив новата си фабрика, в която инвестира над 7 млн. лева. На специална церемония и в присъствието на Заместник-министърът на икономиката, Красимир Киряков и на Стефан Стоянов, Заместник-кмет на Община Пловдив, изпълнителните директори на компанията, Георги Георгиев и Калин Георгиев, обявиха и план за разрастване на екипа в следващите 2 до 3 години - от 50 до 120 висококвалифицирани специалисти.

С откриването на уникалната за Пловдив фабрика за прецизна оптика, Кимкооп става първата компания в България, която разширява присъствието на оптичната индустрия от традиционните за сектора градове Панагюрище и София към индустриалния център на Балканите - Тракия Икономическа Зона. В новата оптична фабрика Кимкооп ще произвежда висок клас специализирани оптични компоненти, които се използват в различни индустрии като кино, медицина, автомобилна, авиационна и космическа, отбрана и сигурност. В духа на Индустрия 4.0, новата производствена база е оборудвана с ултра-прецизни машини последно поколение с микропроцесорно управление, а голяма част от процесите са напълно автоматизирани и дигитализирани, с цел увеличена производителност, предвидимост и контрол.

„Новата ни фабрика в Пловдив бележи следващ етап в развитието на Кимкооп. Навлизаме в индустриалното сърце на Балканите, което ще ни позволи да се разгърнем благодарение на концентрацията на квалифицирани специалисти, енергията и прогресивността на региона“, споделя Георги Георгиев, основател и изпълнителен директор на Кимкооп.

Кимкооп e българска компания с 30-годишна история и изградена репутация на международния оптичен пазар. Компанията разработва уникални за България и региона технологии в партньорството с водещи чуждестранни експерти, а фокусът ѝ е изцяло експортно ориентиран към световните пазари като основни сред тях са Франция, Великобритания, САЩ, Израел, Германия и Италия. Сред клиентите на компанията са огромни концерни в сферата на индустриалното оборудване, авиационни, космически и отбранителни технологии.

„Развитието на технологиите бележи безпрецедентен ръст, дори в условията на пандемия. Това разширява хоризонтите и пазарите за специализираните оптични елементи на Кимкооп, които имат приложение в множество сфери. Искахме да отговорим подобаващо на бурното развитие и Пловдив и локалната екосистема бяха естественият избор за нашата нова производствена база“, каза Калин Георгиев, управител на Кимкооп.

Ключов инвеститор и съветник в Кимкооп e Светозар Георгиев, един от създателите на най-успешната българска ИТ компания - Telerik, която беше придобита от американската компания Progress Software за рекордната и до момента за България сделка за 262.5 милиона долара. Г-н Георгиев е второ поколение успешни български предприемачи заедно със своя баща Георги и брат Калин Георгиеви – основатели и управители на Кимкооп.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg