EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова система предупреждава за измами с карти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова система предупреждава за измами с карти

mail09:05 | 05.10.2017прегледи 9342 коментарикоментари 0


Времето за реакция при борбата с измами е от изключително значение и затова Mastercard представя системата за ранно засичане на потенциални опасности – Early Detection System (EDS). Тази нова услуга дава на издателите на банкови карти усъвършенствана сигнална система за карти и сметки, които са изложени на повишен риск от измама.

Бизнесът с откраднати данни е ежедневие, а нарушителите стават все по-изобретателни и все по-бързи с всеки изминал ден. Само в рамките на изминалия месец 143 милиона самоличности са били компрометирани, а злоупотребата с откраднати данни, публикувани в мрежата, може да отнеме само 9 минути.

Системата за ранно засичане използва мрежовите данни на Mastercard, способностите за предсказване на потенциални опасности и комбинация от вътрешни и външни бази данни. При засичане на карта или сметка в риск, системата изпраща сигнал до банката издател с информация за съответното ниво на риск. След това информацията за опасността се използва за определяне какви по-конкретни действия да се предприемат – от по-внимателен мониторинг на трансакциите до проактивно издаване на нова карта.

Системата за ранно засичане на потенциални опасности на Mastercard е достъпна до издатели на карти в целия свят и улавя всички видове измами, свързани с трансакциите. Системата идентифицира от активна нелегална търговия на данни от сметки, през идентификация на карти, които се тестват преди да бъдат използвани за измама, до данни, които са в риск, но без достатъчно солидни доказателства, за да бъдат обявени като компрометирани. Това осигурява на банките издатели сигнали за много по-широк спектър на бази данни в риск, при това поне 6-18 месеца по-бързо в сравнение с традиционните сигнали.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145