EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова приватизационна процедура за ВМЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова приватизационна процедура за ВМЗ

mail09:51 | 16.01.2013прегледи 315 коментарикоментари 0


Във възможно най-кратки срокове Народното събрание ще извади ВМЗ Сопот от списъка на дружествата, които се приватизират със стратегия, а Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще обяви нова процедура за раздържавяване на компанията. За това се споразумяха на среща в МИЕТ министрите на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и на труда и социалната политика Тотю Младенов, изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, изпълнителният директор на ВМЗ Сопот Иван Стоенчев и представители на синдикатите. Срещата бе свикана от министър Добрев.

Новата процедура за раздържавяване ще се проведе по критерии, избрани от Надзорния съвет на АПСК, поясни министър Добрев. Паралелно с нейния ход мениджърският екип и синдикатите във фирмата започват още от днес активна работа по оздравяване. Мениджърският екип на дружеството ще представи на синдикатите икономически анализ, който трябва да послужи като основа за оздравителния план. Целта е двата процеса да вървят едновременно, така че при следващата процедура дружеството да бъде в по-добро финансово състояние. По думите на министър Добрев оздравителният процес трябва да отнеме не месеци, а седмици.
Ще направим всичко възможно, за да избегнем фалита на дружеството, каза министър Добрев по повод предстоящото на 21 януари дело за несъстоятелност. По неговите думи от несъстоятелността нямат полза нито фирмите, нито работниците - кредитори на предприятието, защото тогава биха получили многократно по-малко от вземанията си.
Министър Добрев поясни още, че в близките дни се очаква плащане по договор с чуждестранен контрагент, което ще осигури частично изплащане на заплатите към персонала.
Имаме много добър диалог със синдикатите и ще намерим правилното решение, каза още министърът и благодари на КНСБ и КТ Подкрепа за конструктивното отношение./МИЕТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167