EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нова отговорност за "Напоителни системи" ЕАД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова отговорност за "Напоителни системи" ЕАД

mail14:30 | 11.03.2014прегледи 1040 коментарикоментари 0


Дружеството, на което със закона е възложено да извършва обществена услуга - защита от вредното въздействие на водите на територията на цялата страна чрез организирана и управлявана от него мрежа, получава компенсация от държавния бюджет, когато това задължение води до нетни разходи и е финансова тежест за него. Тези промени в Закона за водите приеха на второ четене народните представители.
Решено беше задължението за извършване на тази обществена услуга да се възложи на "Напоителни системи" ЕАД, чрез договор от министъра на земеделието и храните.
Депутатите приеха размерът на несправедливата финансова тежест да се определя въз основа на нетните разходи, изчислени по методика, приета от правителството. Размерът на компенсацията
не може да надхвърля размера на несправедливата финансова тежест от извършване на обществената услуга.
Средствата, представляващи несправедливо понесена финансова тежест от "Напоителни системи" ЕАД, за извършените обществени услуги през периода 2011 - 2013 г., ще се възстановяват на
дружеството чрез бюджета на Министерството на земеделието и храните за тази година в срок до 31 март 2014 г. Авансовите средства за 2014 г. за извършване на обществената услуга ще  трябва да се предоставят на дружеството също до края на март. Дружеството трябва да представя пред комисия, определена със заповед на министъра на земеделието и храните, отчет за  разходите за обществената услуга за защита от вредното въздействие на водите за предходната година заедно до 31 март на текущата година. В срок три месеца от подаване на отчета комисията се произнася с решение относно наличието на несправедлива финансова тежест, както и за размера на компенсацията, дължима на дружеството.

 


Тагове: отговорност,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4090