EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова он-лайн система за граждани и фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова он-лайн система за граждани и фирми

mail15:15 | 23.11.2010прегледи 581 коментарикоментари 0


Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ пуска нова информационна система за онлайн-обслужване на фирми и граждани, която ще даде възможност за ползване на 39 административни услуги. Проектът беше представен днес на семинар, организиран от КРС в столичния "Гранд хотел София".
Системата е разработена със средства на оперативната програма "Административен капацитет" /ОПАК/ и Европейския социален фонд и ще пести време и средства при комуникацията на регулатора с бизнеса и гражданите. Чрез нея ще се улесни достъпът до информационните бази на регулатора, ще има възможност за подаване на заявления и за започване на процедури по електронен път.
Очаква се системата да започне да работи тестово за фирмите и за гражданите от началото на 2011 г. чрез страницата на КРС. След сертифицирането ще бъде достъпна през страницата на българското електронно правителство за всички администрации - участници в единната среда за обмен на документи.
България продължава да върви към ускорен икономически растеж, това е възможно заради подобряващата се бизнес-среда благодарение, както на ниските данъци, така и на подобряването на административното обслужване за бизнеса и гражданите, каза на семинара заместник-министърът на финансите Боряна Пенчева. По думите й ОПАК е една от най-успешните оперативни програми с над 50 на сто разплатени средства от договорените.
Заместник-министърът припомни, че вече е одобрена Индикативната годишна работна програма на ОПАК за 2011 година. В нея по приоритета "Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление" са предвидени четири процедури на обща стойност 35 млн. лева. Процедурите са предназначени за приходните администрации, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на правосъдието, Министерския съвет и Прокуратурата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg