EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Нова концесия на Летище Пловдив до края на годината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова концесия на Летище Пловдив до края на годината

mail17:07 | 18.11.2019прегледи 662 коментарикоментари 0


До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията на летище "Пловдив". Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриванерто на 11-тата Международна среща на туроператорите в Пловдив. Има сериозен интерес към нея от инвеститори, каза Ангелкова и уточни, че подробностите са от компетенциите на транспортния министър Росен Желязков.

Така че се надявам да се реализира и това да привлече все повече полети както към област Пловдив, така и към един от свързаните с това летище зимен курорт Пампорово - няма как да не го спомена, на прага на предстоящия зимен сезон сме - допълни Ангелкова.

Отварянето на процедурата за летището е сред темите, които вълнуват туроператорите в Пловдив. Ванко Иванов от УС на Съвета по туризъм коментира пред Радио Пловдив, че очакванията на бранша са държавата да реши проблема със смесената собственост на летището и то да се превърне в база на нискотарифните авиопревозвачи.

Иванов подчерта, че това ще допринесе за развитието на туризма в града и региона и постигането на устойчив ръст на приходите от туристите, които ще могат да избират целогодишно от уикенд-пакети до такива с по-дългосрочно пребиваване.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820