EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова консервна фабрика в Летница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова консервна фабрика в Летница

mail06:35 | 21.06.2016прегледи 1705 коментарикоментари 0


Президентът Росен Плевнелиев който откри в гр. Летница нова производствена база за обработка и консервиране на плодове на компанията „България Фудс“. 

 „Българските храни навсякъде по света са символ на високо качество и на голямо търсене. Сигурен съм, че дългосрочно българските производители ще заемат добри позиции на пазари като Централна и Източна Азия, които са особено перспективни“, прогнозира държавният глава.

 Президентът Плевнелиев припомни, че в града производствена мощност има и световноизвестната компания за производство на стени за катерене „Уолтопия“. „Нека разказваме тези примери за иновативност и успешно развитие“, призова държавният глава, след като поздрави ръководството и служителите на фирмата.

 Компанията е създадена през 1992 г. и има амбицията в следващите години да се превърне в един от петте най-големи индустриални производители на замразени продукти в България. Очаква се капацитетът на новата производствена база да достигне 5000 тона годишно, като се планира да бъдат разкрити 400 нови работни места в гр. Летница и в региона. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg