EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова компания за корпоративни услуги стъпва на BG пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова компания за корпоративни услуги стъпва на BG пазар

mail11:18 | 26.05.2010прегледи 1118 коментарикоментари 1


Vistra Group, международен доставчик на трансгранични решения за корпоративно структуриране и защита на активи, заработи на българския пазар.
Тя предоставя услуги на международни корпорации, финансови институции и състоятелни частни клиенти. Групата управлява 14 офиса в целия свят, всеки от който предоставя пълен набор от корпоративни услуги и решения за имуществено планиране.
Барт Деконинк, изпълнителен директор на Vistra Group, отбеляза: “Целта ни е да бъдем сред топ 5 компаниите в нашата индустрия. Присъствието ни в България, част от експанзията ни на нови пазари, е важна стъпка в осъществяването на този план. Смятам, че Vistra ще бъде успешна в региона, защото България е стратегически мост между Европа и Азия.”
Г-н Деконинк отбеляза, че инвестиционния и бизнес интерес към България се дължи и на 10% корпоративен и плосък данък за физически лица. Други конкурентни предимства са удържане на данъци върху дивиденти и ликвидационни квоти от само 5% и 0% за граждани, които плащат данъци на територията на Европейския съюз; в България няма ограничения при следданъчното репатриране на печалбите и на движението на капитали, като основните рейтингови агенции дават на страната положителни инвестиционен клас кредитни рейтинги.
 „В началото българският ни офис ще предлага консултации, свързани с учредяване и подпомагане дейността на местни дружества, като в близко бъдеще ще разширим набора от услуги, които предлагаме”, казва управляващият офиса в България Петър Стойчев.


За компанията
Началото на компанията се поставя през 1982 г. от лондонските данъчни експерти Chiltern plc. След изкупуването на бизнеса с частни клиенти на Chiltern в Лондон и Джърси, през 2006 г. е основана Vistra Group. Компанията отваря нови офиси в Амстердам, Женева и Истанбул.
Компанията продължава eкспанзията си и през 2007 г., като придобива Benelux Trust в Люксембург и Monterey Group в Холандия на о. Кюросао. През 2008 г. Вистра придобива ACSA, доставчик на корпоративни услуги в Кипър, а през 2009 г. Вистра навлиза в Азия, като открива офис в Хонг Конг


 
Коментари
 
immo - 26-05-2010 г. 21:09:39

nai-nakraia v Bulgaria da se vidiat i pologitelni neshta!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039