EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас

mail12:10 | 21.11.2023прегледи 641 коментарикоментари 0


В Бургас откриха нова анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци. Съоръжението се намира ул. "Крайезерна", след Логистичния парк, съобщиха от пресцентъра на общината.

Инсталацията разполага с едни от най-съвременните уреди и системи за извършването на процесите по преработка на отпадъците. Вследствие на този процес ще се получава компост и метан. От биогаза ще се произвежда електричество и топлинна енергия.

Анаеробната инсталация ще има капацитет за преработка на 30 000 тона отпадъци годишно и ще обслужва общините Бургас, Поморие и Несебър.

Строителството на анаеробната инсталация започна в началото на 2021 година. Проектът за нейното изграждане бе изпълняван в партньорство между трите общини. Инсталацията ще работи на принципа на естествен процес, при който разграждането на отпадъците се извършва от специални бактерии при пълна липса на кислород. 

Анаеробната инсталация се реализира по Проект №BG16M1OP002-2.004-0002 "Изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци на територията на регион Бургас".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg