EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова Зеландия любима на богатите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова Зеландия любима на богатите

mail15:01 | 10.05.2016прегледи 728 коментарикоментари 0


Нова Зеландия е едно от основите места за укриване на пари от богатите. Това показва публикуван доклад, който се основава на информация, изтекла в т. нар. "Панамски документи", предаде Ройтерс.

Новозеландски медии са анализирали над 61 000 документа, които свързват страната с укриване на пари. Според тях Нова Зеландия е в центъра на една сложна мрежа от фиктивни компании и тръстове, използвани от богати латиноамериканци за трансфер на пари в целия свят.

Милионите "Панамски документи", които предизвикаха огромен скандал заради изтеклите информации за укриването на доходи в световен мащаб, ще станат достъпни за обществеността от днес, 9 май, обяви Международният консорциум на разследващите журналисти, който направи тези разкрития. Изтеклите около 11,5 милиона документи на панамската правна фирма Мосак Фонсека (Mossack Fonseca) показаха как в големи мащаби се ползват офшорни дружества за прехвърляне на активи в данъчни убежища.

Според разследване на новозеландски медии главният контакт на Мосак Фонсека в страната е Робърт Томпсън, съосновател и директор на счетоводната фирма Бентлис Ню Зийлънд (Bentleys New Zealand). Името му се споменава в над 4500 от 1Анамските документи.

Самият Томпсън увери, че фирмата му не помага на хора да укриват незаконно авоари.

Миналия месец правителството на Нова Зеландия обяви, че ще започне разследване на националното законодателство за чуждестранните тръстове, след като Панамските документи извадиха на показ слаби места в нейната нормативна уредба. Страната бе свързана с международни структури за укриване на данъци, тъй като не облага с данъци чуждестранните тръстове.

Премиерът Джон Кий отхвърли предположенията, че чужденци масово използват Нова Зеландия, за да не плащат данъци.

Информацията е на БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg