EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова Зеландия затяга визовия режим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова Зеландия затяга визовия режим

mail15:08 | 09.04.2024прегледи 465 коментарикоментари 0


Нова Зеландия съобщи, че въвежда спешни промени в програмата си издаване на работни визи заради отчетения за миналата година почти рекорден ръст на миграцията, окачествен от властите като "неустойчив", предаде Ройтерс.

Измененията предвиждават изискване за владеене на английски за нискоквалифицираните работни места и за минимум умения и трудов стаж, които даденият мигрант трябва да притежава при получаването на повечето категории работни визи. Освен това максимално разрешеният постоянен престой в Нова Зеландия за повечето нискоквалифицирани работни места ще бъде намален от пет на три години.

"Правителството си поставя за задача да привлече и запази висококвалифицираните мигранти, като например учителите в гимназиите, където има недостиг на кадри", заяви министърът по въпросите на имиграцията Ерика Станфорд. "В същото време трябва да направим така, че новозеландците да имат предимство при кандидатстването за работа в отраслите, които не изпитват недостиг на работна ръка със съответните трудови умения."

За миналата година в Нова Зеландия се отчита почти рекорден приток от 173 000 мигранти, отбеляза Станфорд.

В последно време, най-вече след края на пандемията, Нова Зеландия, чието население е 5,1 милиона души, регистрира рязко увеличение на миграцията, което породи опасения, че този процес води до ръст на инфлацията.

Съседна Австралия, която също отчита значително нарастване на мигрантските потоци, обяви, че през следващите две години ще съкрати наполовина приема на мигранти./ЛТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054