EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова гаранционна програма за 360 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова гаранционна програма за 360 млн. лв.

mail17:30 | 28.08.2013прегледи 1522 коментарикоментари 0


Националният гаранционен фонд (НГФ), част от групата на Българска банка за развитие, стартира нова гаранционна програма, в рамките на която ще се покрива половината от риска по кредити, предоставени от търговските банки на малки и средни предприятия. Общият капацитет на новата инициатива е за 360 млн. лева.

Целта на новата програмата е да улесни достъпът на бизнеса до финансиране и да бъдат облекчени изискванията за обезпечения. Малките и средни предприятия ще могат да кандидатстват за финансиране пред търговските банки, а те от своя страна ще получават гаранции по кредитите от НГФ. Ще бъдат гарантирани както инвестиционни кредити, така и кредити за оборотни заеми. По програмата са въведени нови правила, които ще допринесат за по-голяма гъвкавост, бързина и независимост на търговските банки при отпускането на гарантирани от НГФ кредити. Схемата предвижда още и увеличаване срока на гаранциите.
Изборът на банки-партньори по новата гаранционна схема вече е стартирал. Търговските банки трябва да изпратят своите заявления за участие до 10 септември 2013г.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg