EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нова бира на българския пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова бира на българския пазар

mail11:05 | 19.04.2019прегледи 750 коментарикоментари 0


ЗАГОРКА АД представи новото пиво – Загорка IPA, което става част от портфолиото на марката. Пивоварната е първата сред големите производители на бира в България, която ще предложи от кехлибарената напитка от стила IPA (India Pale Ale).  Пивото има корени от британските пивоварни традиции, но съчетава в себе си 100% български малц и талантът на майстор-пивовара на компанията у нас – Валентин Кръстев. Бирата е нефилтрирана, отличаваща се с приятна горчивина и плодови нюанси, идващи от два вида ароматен хмел и е подходящa за всекидневна консумация.

Тази бира позволява комбинация с широк спектър от ястия, който всеки може да приготви. Правилният им подбор само може да настрои сетивата по начин, по който да бъде постигната максимална наслада от вкуса на пивото и на ястието. Тя позволява да бъде консумирана според вкуса на всеки потребител, както и да бъде ежедневна наслада за феновете дори и без да се комбинира с храна.

Тенденциите на пазара през последните години сочат, че вкусът на консуматорите се променя в търсене на нови различни необичайни и вълнуващи преживявания. В същото време консуматорите в България се придържат към марки, които са им познати или са препоръчани от приятели или близки. Но също така те демонстрират все повече желание да бъдат разпознати като потребители, които имат „индивидуални нужди“, а не са част от „масовия пазар“. Поради тази причина българските потребители очакват все повече необичайни преживявания и иновации от големите марки, които познават и на които се доверяват. Тази тенденция е валидна и за международните пивовари и това е причината големите световни марки да стават все по-силни в представянето на различни стилове.

Историята разказва, че стилът India Pale Ale е създаден през 19 век, когато британците са градили колоните си в Индия. За да могат да осигурят бира дори и на най-далечната колония на Кралството, британските пивовари добавяли още хмел и го използвали като естествен консервант, който позволявал на бирата да издържи дългото пътуване. Температурните промени и морското вълнение „добавят характер“ към кехлибарената течност. Така се появява India Pale Ale или IPA, който днес е най-популярният стил крафт бира в света.


Тагове: Загорка, IPA
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg