EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов щам на "Ел Би Булгарикум"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов щам на "Ел Би Булгарикум"

mail17:05 | 21.02.2024прегледи 605 коментарикоментари 0


В резултат на дългогодишни усилия научно-изследователският екип на "Ел Би Булгарикум" успя да разработи нов бифидобактериален препарат, вкючаващ пробиотичния щам Bifidobacterium longum ssp. longum, съобщиха от държавното млекопреработвателно предприятие.

Щамът е подбран на база на научни проучвания с най-съвременна изследователска апаратура и сравнявайки резултатите на голям брой щамове млечно-кисели бактерии. Силата на този щам е, че съчетава различни пробиотични свойства, включително значима адхезия към клетките на чревния епител и висока степен на преживяемост в стомашно-чревния тракт. Всичко това засилва благотворното действие на щама върху човешкия организъм, посочват от компанията. 

От "Ел Би Булгарикум" информират, че "клинично проучване в престижна университетска болница доказва по безспорен начин, че иновативната разработка носи значими здравословни и профилактични ползи". Препаратът ще намери приложение при първична и вторична профилактика на сърдечно-съдовите и възпалителни заболявания, контрола на риска от диабет и атеросклероза, както и различни метаболитни заболявания като хиперлипидемия и инсулинова резистентност. 

Новият пробиотичен продукт ще се предлага под формата на сашета, особено подходящи за приготвянето на смутита или като добавка към кисели млека и други полезни за здравето храни. Препаратът ще намери своето място и в разрастващата се продуктова гама от здравословни и пробиотични продукти  на "Ел Би Булгарикум".   

Благодарение на дългогодишната научно-изследователска и развойна дейност на "Ел Би Булгарикум", традиционните български млечни продукти са познати в над 20 страни по света, а вече 50 години, 24 милиона японци започват деня си с българско кисело мляко, изтъкват от компанията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg