EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нов шеф на Агенцията за одит на евросредствата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов шеф на Агенцията за одит на евросредствата

mail13:10 | 30.10.2014прегледи 1198 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Румен Порожанов назначи Людмила Рангелова за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз" (ИА ОСЕС) за срок до излъчването на титуляр след провеждането на конкурс за длъжността. Мандатът на досегашния директор на ИА ОСЕС Добринка Михайлова изтече на 26 октомври 2014 година. Тя не е приела предложение за назначаване на същата длъжност до избирането на титуляр.

От септември 2009 г. до сега Людмила Рангелова е директор на дирекция „Одитна дейност" на ИА ОСЕС. Тя придобива висше юридическо образование в СУ „Св. Климент Охридски" през 1995 година. Притежава доказана квалификация и дългогодишен опит в областта на контрола, одита и правото, включително ръководство на одитната дейност по фондове и програми на Европейския съюз. От април 1997 г. до юли 2006 г. работи в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол, като последователно е заема длъжностите младши, старши и главен юрисконсулт, началник на отдел „Одит на средства от Европейския съюз" и директор на дирекция „Правно осигуряване на контролната дейност и нормативни актове". От август 2006 г. до август 2009 г. е началник на отдел „Централно хармонизиращо звено за вътрешен одит" в дирекция „Вътрешен контрол" на Министерството на финансите, в чиято компетентност са функциите по координация и хармонизация на дейностите по вътрешен одит в публичния сектор, съгласно Закона за вътрешния одит в публичния сектор.

Член е на Института на вътрешните одитори. Има международен одиторски сертификат - Certified Government Auditing Professional (от месец януари 2008 г.) и национален сертификат „Вътрешен одитор в публичния сектор" (от януари 2007 г.). Людмила Рангелова има и лекторска практика по вътрешен контрол и одит.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg