EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов център за данни на EVN в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов център за данни на EVN в Пловдив

mail12:30 | 04.09.2012прегледи 698 коментарикоментари 0


Днес бе открит новоизграденият технологичен сървърен център за данни на EVN България. Съоръжението е единственото по рода си в страната и е изпълнено за 6 месеца. Изпълнител на проекта е консорциумът „Модерно строителство”, чийто главен координатор и доставчик на голяма част от ИТ оборудването е Хюлет-Пакард България. Консорциумът е избран с процедура по ЗОП, като в него влизат фирмите: Хюлет-Пакард България ЕООД, Кондекс ЕООД, Марпекс ООД, Електро Груп ЕООД, КиК – Дизайн ООД и Анди БГ.
Инвестицията на EVN България в инфраструктурата на съоръжението е 1,5 млн. лева. Още почти 1,5 млн. лева е вложението на дружеството в последно поколение хардуер, който е инсталиран в центъра.
Такъв сървърен център се изгражда за първи път в страната при спазването на всички международни стандарти за сигурност на данните и надеждност на работния процес за подобно високотехнологично и телекомуникационно съоръжение. Сред основните причини за изграждането му е разрастването на дейността на EVN България и необходимостта да се запази резервираността на системите, а от там и на услугите, предлагани от компанията.
‘’След изграждането на новата когенерационна централа за производство на топлинна и електрическа енергия през 2011 г., построяването на Центъра за данни е логична стъпка в нашата политика на инвестиране в технологии от последно поколение с цел увеличаване на сигурността и качеството на нашите услуги. Всички инвестиции на EVN България допринасят и за превръщането на град Пловдив в един от символите на модернизацията в България’’, заяви Йорг Золфелнер председател на УС на EVN България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg