EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов УС на Асоциацията на банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов УС на Асоциацията на банките

mail08:02 | 31.03.2022прегледи 756 коментарикоментари 0


Общото събрание на Асоциацията на банките в България (АББ) избра нови членове на Управителния съвет на асоциацията, съобщава АББ.

Диана Митева - изпълнителен директор на "Банка ДСК" АД, е преизбрана от Общото събрание на АББ за втори тригодишен мандат в управителния орган на Асоциацията и продължава да е председател на Управителния й съвет.

Цветанка Минчева - главен изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк" АД, е нов член на УС на АББ и става заместник-председател на УС на АББ.

За нови членове на УС на АББ са избрани, за първи мандат, Никола Бакалов, главен изпълнителен директор на "Първа инвестиционна банка" АД, и Сава Стойнов, изпълнителен директор на "Централна кооперативна банка" АД.

За втори тригодишен мандат, като член на УС на АББ, е избран Георги Заманов - главен изпълнителен директор на "Алианц Банк България".

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на "Юробанк България" АД, и Десислава Симеонова, изпълнителен директор на "ОББ" АД, продължават членството си в УС на АББ, в рамките на мандатите си.

По собствено желание, Оливър Рьогл - главен изпълнителен директор на "Райфайзенбанк България" ЕАД,  и Георги Константинов, изпълнителен директор на "Централна Кооперативна банка" АД, са освободени от членство в УС на АББ . Общото събрание на Асоциацията изказа благодарност и висока оценка за досегашната им дейност като членове на управителния орган на АББ, пише в съобщението.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg