EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов спад за британската промишленост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов спад за британската промишленост

mail17:01 | 02.06.2023прегледи 915 коментарикоментари 0


Спадът при промишленото производство във Великобритания се задълбочава през май, като продукцията, новите поръчки и равнището на заетостта намаляват с по-бързи темпове на фона на неблагоприятни фактори, свързани със състоянието на вътрешния и външния пазар, сочат данните от ново проучване, огласени днес и цитирани от ДПА.

Индексът на мениджърите по доставките PMI, публикуван от S&P Global и Института за покупки и снабдяване "Чартърд" (CIPS), се понижава до 4-месечен минимум на 47,1 пункта през миналия месец. Показателят остава под нивото от 50 пункта, което е индикатор за свиване на обемите на промишленото производство.

Проучването показва, че за трети пореден месец намалява продукцията, произведена във Великобритания. Това става на фона на спад на новите поръчки и недостиг на компоненти, необходими при производството на редица стоки, пише ДПА.

Новите поръчки, получени от британските промишлени компании, намаляват с най-бърз темп от 4 месеца. Това се дължи на по-слабото търсене на стоки от страна на клиентите им в Обединеното кралство и в другите страни. 

Заетостта в промишления сектор намалява за осми пореден месец на фона на съкращения, както и на отказа на редица компании да назначат нови работници и служители на мястото на тези, които са напуснали работата си. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038