EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

Нов немски завод в Благоевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов немски завод в Благоевград

mail09:05 | 12.10.2021прегледи 440 коментарикоментари 0


В Благоевград бе открит новият завод на Оттобок. В десетия производствен център на международната компания за медицинска техника в момента работят 225 човека. Така Оттобок продължава разширяването на производствените си мощности в ЕС.

Заводът в България произвежда множество ръчно изработени готови продукти и компоненти за медицинската техника. Голяма част от дейностите по сглобяване и производство са преместени от Дудерщат и Кьонигсзее, Германия, или от Виена, Австрия.
В България ще се извършват и някои от производствените етапи за изработка на инвалидни колички, които до момента са се осъществявали в Китай. Така готовите продукти ще бъдат на разположение много по-бързо и с по-високо качество. Екипите в Дудерщат, Кьонигсзее и Виена ще се фокусират върху своите стратегически компетенции.

Избрани продукти от веригата за доставка, които до момента са били изработвани извън компанията, в бъдеще ще са част от собственото производство. Новите продукти могат да се превръщат по-бързо в реалност, а съществуващите – по-бързо да се обновяват.

„Благоевград е идеалното място за новия ни завод: инфраструктурата е оптимална, хората са добре образовани, с разнообразни компетенции и с избора на тази локация ние създаваме допълнителни работни места в Европейския Съюз“, казва проф. Ханс Георг Недер, собственик и председател на Управителния съвет на Ottobock SE & Co.KGaA, по повод откриването на новото производство.

Благоевград е в логистично добре развит регион в Югозападна България, от гледна точка на служители и други работници също има значителни предимства. Местоположението позволява по-кратки, съответно по-устойчиви доставки. По този начин новият завод допълва производствената структура, така наречения Оперативен отпечатък (Operations Footprint) като част от Оперативната стратегия, заложена през 2018 г. от главния
оперативен директор Арне Йорн.

В началото на 2020 година за три месеца – в затруднени от корона-пандемията условия – бе реновирана съществуващата сграда в новопридобития терен и бе създадена съответната структура за начало на производството. Обемът на инвестициите се движи в долната граница на двуцифрените числа в милиони евро. През март тази година в обновените помещения се нанесоха управителят на завода Стоян Стоянов, заедно със 17
свои колеги. В бъдеще в Благоевград ще работят над 300 човека. Сега строежът е завършен и новият завод на обща застроена площ от 16 413,49 m2 е готов за работа.

За Оттобок
Оттобок разработва “wearable human bionics” – продукти на медицинската техника за хора с ограничена мобилност като протези, ортези и инвалидни колички. Компанията, основана през 1919 година, също така се грижи за пациенти в своето направление Patient Care (Грижа за пациента).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg