EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов мост над р. Струма при село Покровник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов мост над р. Струма при село Покровник

mail07:10 | 22.12.2023прегледи 1042 коментарикоментари 0


Завърши изграждането на новия мост над р. Струма при с. Покровник на третокласния път III-1006 Благоевград - Покровник. Очаква се утре в следобедните часове да бъде пуснато движението по съоръжението за всички видове превозни средства. Целта е да се улесни пътуването на жителите от района на община Благоевград за почивните дни за Коледа. Предстои назначаването на Държавна приемателна комисия и издаването на Акт 16 и разрешението за ползване. Инвестицията е за близо 10,5 млн. лв., а средствата са от бюджета на АПИ.

Новият мост е с дължина 134,2 м и е изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. От обилните валежи в средата на декември 2021 г. и придошлите води на р. Струма бeше подкопан един от стълбовете на моста и това наложи спиране на движението по него, а трафикът преминаваше по обходен маршрут.

След проведена през 2022 г. процедура по ЗОП проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на съоръжението бяха възложени на ДЗЗД „Мост Покровник“, в което участват: „Грома Холд“ ЕООД и „Пътпроект“ ЕООД. Строителният надзор е осъществен от ОБЕДИНЕНИЕ „НАДЗОР ЮГ“, в което са: „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД и „КОНТПАС“ ООД. Реалните строителни работи на обекта стартираха в средата на март тази година. Преди построяването на новия мост беше изградено и допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации, които преминаваха в района.

--


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg