EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов магазин на Ел Би Булгарикум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов магазин на Ел Би Булгарикум

mail11:30 | 09.12.2014прегледи 948 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката ще направим всичко възможно българското кисело мляко "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" да продължи да бъде една емблема на България по света. Това каза зам.-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на нов магазин на фирмата. По негови думи въпреки, че "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" АД е държавна фирма тя показва, че има бъдеще и е напълно конкурентоспособна на пазара.

"Разработването и внедряването на иновативни продукти на "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" АД е продиктувано от целта на фирмата да запази лидерската си позиция като производител на стартерни култури", допълни зам.-министърът.

Той акцентира, че екипът на Министерството на икономиката ще съдейства на българския бизнес и на малките и средни предприятия, да могат да оцелеят в тази сложна икономическа среда. "Най важното сега е Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 да стартира, за да могат да се осигурят финансови средства за бизнеса, което е основен наш приоритет", заключи зам.-министър Петров.

Откритият днес представителен магазин от веригата на "Ел Би Булгарикум" АД е шестият обект в страната и четвъртият в гр. София.

От началото на следващата година "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" АД ще предложи на българския пазар няколко от своите най-нови продукти. Ще бъдат пуснати изцяло иновативни разработки на специализирания научен център към фирмата, ориентирани към избора на здравословен начин на живот.

Едни от най-новите продукти на фирмата са полибактериални препарати и закваски със здравни ползи, в които са подбрани различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства по отношение на редуциране на холестерола, антиоксидантни свойства и имуномодулиране. Препаратите имат своето приложение като хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101