EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов инвеститор във Вършец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов инвеститор във Вършец

mail08:05 | 25.01.2024прегледи 633 коментарикоментари 0


Инвеститор закупи 20 декара земя във Вършец и в момента проектира строителството на голям спа хотел в града за около 30 милиона лева, съобщи за БТА кметът на Вършец Иван Лазаров.

Планира се хотелският комплекс да има 180 стаи, вътрешен и външен басейн с минерална вода, водни атракции, голяма конферентна зала с около 500 места, два ресторанта, пиано бар и т.н. Разгънатата му застроена площ ще е около 27 000 квадратни метра. Очаква се в новия комплекс да бъдат разкрити най-малко 150 нови работни места, заяви Лазаров.

Бъдещият спа хотел ще се намира в близост до новата спортна зала във Вършец и до брега на река Ботуня. Той ще бъде захранен с минерална вода, като процедурата за довеждане на водата до мястото вече е преминала. Изготвени са и Подробни устройствени планове за него и в момента тече проектиране на сградите. Очаква се същинското строителство да започне в края на годината.

Лазаров заяви, че местната власт във Вършец е положила много усилия, за да убеди инвеститорите да вложат парите си в града. Според него Вършец е предпочетен заради красивата си и чиста природа, отличните качества на минералната вода в града и доброто отношение на местната власт към инвеститорите.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg